vremea-sejur-thailanda-top

Thailanda - Detalii despre vreme si clima

Clima Thailandei este tropicala cu temperaturi si umiditate mare, dominata de musoni.

Vremea in Thailanda

vremea-sejur-thailanda-principal

Clima Thailandei

Clima Thailandei este tropicala, cu temperaturi mari si umiditate ridicata, dominata de musoni. Aprilie si mai sunt lunile cele mai calduroase din an, pana si localnicii plangandu-se de caldura excesiva din aceste luni. Luna iunie reprezinta inceputul musonului de sud-vest, ce aduce cu el sezonul ploios, care continua cu intermitente pana la sfarsitul lunii octombrie.

Din noiembrie pana la sfarsitul lunii februarie clima este mult mai blanda, cu o briza de racire din Nord-Est si o reducere a nivelului de umiditate. Aceasta perioada este de asemenea sezonul turistic principal, si cel mai bun timp pentru a vizita Thailanda.

Nordul si nord-estul au in general parte de temperaturi mai reci decat Bangkok in timpul iernii, si mai calde in vara. In nordul indepartat, in jurul Mae Hong Son temperaturile pot scadea ocazional la un nivel de 20 grade C.

Ce haine sa purtati?

Pentru turistii interesati nu exista vestimentatii extravagante sau elegante. Doar haine pentru vreme rece sau pentru vreme calda. La ordinea zilei se poarta hainele de bumbac. Nu va faceti griji cu privire la volumul bagajului, aproape orice tip de haine poate fi cumparat la nivel local la o fractiune din pretul pe care il platiti in tara. Nu uitati ca soarele tropical este foarte puternic si periculos, asa ca e recomandat sa folositi o palarie sau ochelari de soare.